Toimintakertomus 2020

Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus LIIKE

Toukokuussa 2020 kirjoitin edelliseen toimintakertomukseen tämän:

Mitä vuosi 2020 tuo tullessaan?

Vuoden alussa uskoin, että nyt kun tietoisuus pikkuhiljaa LIIKKEEN tiloista leviää ihmisten ja seurojen keskuudessa tulemme saamaan uusia ja jopa yllättäviä yhteistyökuvioita käyntiin. Jo nyt mm. rugby, jalkapallo, jääkiekko ja jenkkifutis ovat jo löytäneet meiltä tilaa harjoitteluun. Tilojen käyttö päiväaikaan tulee lisääntymään, kun uudet toimijat meidät löytävät. Tilojen ollessa 100% käytössä jää käyttöasteen nostaminen seuraavan vuoden haasteeksi.

Saimmekin maailmanlaajuisen koronapandemian… Toiminta Liikkeen tatamilla ja tanssisalissa käytännössä loppui 16.3.2020. Sunset TL Oy pystyi jatkamaan toimintaansa rajusti supistettuna normaalista kävijämääristä. 14.5. alkaen alamme pikkuhiljaa asteittain purkamaan rajoituksia Liikkeen tiloissa. 1.6. alkaen ohjattu harjoitustoiminta on mahdollista aloittaa uudelleen. Kestää vielä pitkään, ennen kuin toiminta tatamilla palaa täysin normaaliksi. Nyt harjoittelemme ”uutta normaalia” ja pidämme toisistamme huolta.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen korona vuosi. Huoli LIIKKEEN selviämisestä epävarmassa toimintaympäristössä painoi mieltä. Tähän tilanteeseen ei oltu varauduttu. Suurin huoli oli Covid-19 viruksen mahdollinen leviäminen harrastajien keskuudessa. Reagoimme muuttuneeseen tilanteeseen nopeasti ja oikean suuntaisesti. Valitsimme heti alussa avoimen tiedotuslinjan kaikissa koronaan liittyvissä asioissa, jotka koskivat LIIKKEEN tiloja. 

Korona vei pohjan uusien toimijoiden houkuttelemiseksi tatamille. Käyttöasteen kasvattaminen ei vallitsevassa tilanteessa onnistunut. Onneksi omistaja seurat, Dance Flow Kuopio ry ja Sunset TL Oy pystyivät pitämään toiminnan käynnissä melkein koko vuoden.

Selvisimme vuodesta kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvin. Kamppailuharrastajat ovat tunnetusti seuroilleen uskollisia ja palo treenata omaa harrastusta auttaa jaksamaan vaikean jakson yli. Nyt kun LIIKKEEN perustamiseen liittyneet kulut olivat poissa, pystyimme tasapainottamaan Kamppailijat Oy talouden ja tekemään yhtiön ensimmäisen voitollisen vuoden. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille.

Mitä 2021 tuo tullessaan?

Positiivisin asia kaikessa tässä on yleinen siisteyden ja hygienian merkityksen tajuaminen. Siitä pidämme jatkossakin huolta. Tatamin puhdistus joka harjoituksen päätteeksi on tullut tavaksi, josta emme enää luovu.

Koronarokotteet antavat toivoa tilanteen normalisoitumiseen. Voi olla, että joudumme keväällä uudestaan  hetkellisesti keskeyttämään tai rajoittamaan harjoittelua LIIKKEEN tiloissa. Toivottavasti jo syksyllä olemme “Back in Business”. Kehitämme LIIKKEEN tiloja edelleen kuunnellen seurojen tarpeita. Hankimme maltillisesti uusia yhteisiä harrastusvälineitä ja parannamme pienin, mutta määrätietoisin askelein LIIKKEEN tilojen äänieristystä. 

Kamppailijat Oy / tj Teemu Rissanen